13ZOBRAZENÍ


Příprava a prodej kávy se stal velice dobrým a výnosným bussinessem. Nasvětových trzích, ale i u nás najdeme nepřeberné množství a druhů aznaček kávy. Tyto značky a druhy káv lze zakoupit v mnohavariantách, kde se prakticky meze nekladou. Zrnková káva mletá a nemletá, různé instantní kávy, tradičníbrazilská káva a italská káva mnohaznaček a kapsle. Tradiční vídeňská káva?

Vídeňská káva má svůj původ v Rakousku. Výchozím produktemk výrobě jedinečné vídeňské kávy je silné a kvalitníespresso. Další ingrediencí je hutná smetana. Mohou se ale přidat i jinéingredience. Klasická vídeňská káva se podává vevyšších sklenicích a nesmí samozřejmě chybět ani sklenice vody prodokonalý požitek z kávy s tradicí Vídně.

Arabské země a pití kávy


Typickým příkladem dlouholeté tradice přípravy a pití kávy jsou arabské země. Zde se pije velmi silná a hořká káva. Ta se podává v džezvách a s kardamonem.

Evropa a pití kávy

V jednotlivých evropských zemích se příprava a pití kávy dost podstatně odlišuje. Na scénu přišly moderníkávovary. Lidé popíjí kávu z plastových kelímků a vespěchu během dne. Najdou se i tací, kteří si šálek kávy plně vychutnají v klidu a pohodě třeba při čtenínovin.

Ledová káva letní osvěžení

Nemáte chuť v parných dnech na espresso? Dopřejte si pro osvěženíledovou kávu. Příprava je tak lehká. Nejdříve sipřipravíme a uvaříme kávu, kterou necháme vychladnout.Následně do vysoké sklenice vložíme kopeček vanilkové zmrzliny. Můžemepřelít smetanovým likérem. Následně přelijeme kopeček zmrzlinyvychladlou kávou a můžeme ozdobit šlehačkou. Ve sklenicivynikne harmonická kombinace kávy se zmrzlinou.

Latté je umění

Latté káva se stala velmi trendy nápojem. Klasickéespresso je obohaceno šlehaným mlékem. Příprava latté kávy není nikterak jednoduchý proces a i specialisté napřípravu tohoto druhu kávy museli podstoupit mnoho pokusů,než dosáhli té pravé kvality a úrovně latté kávy.

Frappé chlazený kavový nápoj

Příprava Frappé není nikterak složitá. Postačí instantní káva, mixer, led a voda. Do sklenice připravíme dvělžičky instantní kávy a přelijeme trochou horké vody. Pakdolijeme studenou vodou. Přidáme kostky ledu a vyšleháme v mixeru.Následně přilijeme ke zjemnění trochu mléka nebo smetany do kávy. Vznikne velice lahodný a osvěžující nápoj. Vesklenici vynikne kresba této řecké speciality na osvěžení během parnýchletních i v našich klimatických podmínkách.

Zobrazení: 483